Torre de Sant Joan

La torre de Sant Joan, situada al Poble Nou del Delta, a la costa meridional del Delta de l’Ebre, és una torre que es va construir al 1576 per ordres reials de Felip II amb l’objectiu de defensar i vigilar el port dels Alfacs contra la pirateria “sarraïna”. Actualment es troba en runes, a 50 metres mar endins, envoltada pels arrossars del Delta de l’Ebre. És un paratge ideal per visitar amb bicicleta o a peu. Es pot accedir per un terraplè de pedres soltes des del Poble Nou, encara que és dificultosa l’arribada a la ubicació exacta de la torre.

La torre de Sant Joan

Es pot arribar per la Carretera de les Salines (del Poblenou a la Bassa de la Tancada).

Ocell marí, amb el campanar del Poble Nou del Delta, de fons.

Es pot aprofitar per a visitar el Poble Nou, un poble amb un gran encant i excel·lent gastronomia, característic pels seus carrers de flors I les cases blanques amb patis interiors.

Barraca típica del Delta